tisdag 30 augusti 2011

Lite bättre ork!

Genom en intrikat operation lyckades jag få min Velosolex att orka lite mer. Genom att öppna upp luftfiltret lite mer få motorn mer luft och därmed bättre ork. Samtidigt bytte jag munstycke i förgasaren så att lite mer bensin kommer. Nu återstår lite mer pyssel med bakhjulet innan jag kan åka till jobbet i nästa vecka. Först skall jag bara cykla Mjörn runt med start i Alingsås på söndag.

Den övre har större hål upptagna i mittenpartiet.

I går besökte jag modelljärnvägsklubben i Borlänge för en stunds kontemplation och lite arbete med en industritomt som jag har ansvar att färdigställa. Efter viss tankemöda kom vi fram till en lösning om hur industritomten skall se ut och vad den skall innehålla i form av byggnad och lastbilar med mera. Som ni förstår är jag nu på jakt efter en Velosolex i skala 1:87.

I denna villaidyll skall en Velosolex förgylla tillvaron.
Tänk om alla hade ett eget litet samhälle som de kunde bestämma över utan att behöva ta hänsyn till de personer som bor där (de fattar ändå inget då de är gjorda av plast). Då kanske vi hade sluppit en del av de där sandlådepolitiker som i dag försöker komma med i kommunalfullmäktige men som får en reträttplats i kyrkofullmäktige eller som nämndeman. För att inte tala om alla rättshaverister som nu får ha det precis som de vill på sina tomter och bygga hur nära sjön de vill. Modelljärnväg är nog svaret på världsfreden. I vart fall i går kväll, synd bara att det inte fanns några Velosolexar.

1 kommentar:

  1. Nu är det bara att komplettera med ett jack i kolven och ett uppborrat insug så är du snart trafikpolisens nya högvilt.

    SvaraRadera