fredag 18 juli 2014

Triathlon och sjöräddningssällskapet!

Körde ett långpass löpning i dag inför Ironman i Kalmar och kom att tänka på att fler och fler är ute på eller i vattnet under utövandet av olika sporter och extrem event. Det låter kanske lite konstigt men med tanke på hur sporter som triathlon, swimrun med flera använder vatten som ett viktigt element för att träna och tävla i. "Ja ha?" Tänker en del,  vad har detta med sjöräddningen att göra? Jo en olycka i skärgården på en kobbe ställer en hel del krav på den organisation som skall hämta dig.

Det är inte helt lätt att transportera en person med hjärnskakning, brutet lårben eller svårt stukad fot. Under tävlingar finns det stora organisationer som är igång men under träning är det inte riktigt samma uppställ. Möjligen har man med sig en träningskamrat men orkar hen simma hem med dig? Eller orkar hen att bogsera in dig och din kajak när du gått runt och slagit huvudet i botten?

Sjöräddningssällskapet grundades för att rädda skeppsbrutna men har i dag stora möjligheter att köra ut amulanspersonal samt har själva utbildning och resurser i form av IVPA (I Väntan På Ambulans) Detta betyder att de kan göra betydligt mer än första hjälpen. Inom femton minuter lämnar de kajen när de fått ett larm.
Enda triathloncykeln med medlemsmärke?

Jag tror att ett sätt att säkerställa att vi kan få den hjälp vi behöver när olyckan är framme är att bli medlem i sjöräddningssällskapet. 700 kr per år är ju inget jämfört med vad ett par kolfiberhjul kostar till cykeln. Dessutom finns de till för sina medlemmar om ni nu är klantiga och behöver få båten bogserad på grund av motorhaveri (typ soppatorsk) eller behöver annan hjälp ute på sjön.

Tror inte denna cykel hamnar i sjönöd men ett coolt märke är det.
Gör en välgärning och bli medlem i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar