fredag 27 december 2019

A New Start!

Då var det dags att aktivera denna blogg igen efter några år av träda. Skälen till detta är många men mest att jag nu införskaffat några VeloSoléx 3800 som ska göras i ordning till sommaren. Hade en VeloSoléx 45 från 1952 men den såldes vidare efter tid i träda. Bloggen kommer som vanligt att blanda mopeder, bilar, träning mm i en salig röra. Dessutom med en stor portion humor. Så låt oss börja!

I Begynnelsen var ordet och ordet var hos fransmännen och ordet var VELOSOLÈX. Ja eller rättare sagt när vi var på TSV Blåröks Mellstaträff blev suget för stort i mopedtarmen varför tre mopeder inköptes. Två av dessa är av märket VeloSoléx och en är en Monarped. Alla är naturligtvis i olika stadier av förfall varför denna vinter kommer att ägnas åt renovering.
En röd Velosoléx som ska ha varit i Holland på semester samt en Monarped
funnen på en balkong på Östermalm.

En röd från svenska Cykelfabriken. 
Nu inleder vi motorrenoveringen på VeloSolexarna då det dels är lite lättare än den växlade Flintamotorn som sitter på Monarpeden men även väldigt roliga då de i sin enkelhet är tekniskt avancerade. Målet är riktig Solexracing. 



Men till dess önskar jag er en trevlig fortsatt ledighet nu så här i mellandagarna. Själv kommer jag att tillbringa tiden i garaget. 

Jaques Tati allas vår antihjälte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar