söndag 15 juni 2014

Vätternrundan Race Report! SUPER 15

Efter Stockholm Marathon och Halvvättern så kröntes denna månad med Vätternrundan. 300 km cykel med massor av möjligheter till trevliga stopp och fikastunder. Team Blue Pedaling skulle äntra Motala


Redan i förväg hade vi scoutat området noga och ritat en tydlig karta som vi skulle följa. Samt präntade in mantrat "Sjön på höger sida så slipper vi att lida!"

Klar och tydlig karta som beskriver vägen. 


Morgonen den 13 juni inleddes med packning av bil innan det bar av mot Motala för inkvartering i Frimurarhuset. Väl framme anslöt sig Andreas från Västkusten som jag skulle trampa runt sjön med. Obligatorisk nummerlapps uthämtning och pizza till lunch avslutades med en rejäl äppelpaj i djup tallrik på Ubbes där vaniljsåsen flödade.
kl. 19.35 var vi vid starten och trampade ut kl. 19.46. Målet var att komma tillbaks om 15 timmar. Anser nämligen att allt under 15 timmar är ett misslyckande och bevis på att man inte fikat tillräckligt.

Vägen ner till Jönköping gick riktigt bra med stark medvind och hög snitthastighet. Hela tiden sa vi att vinden nog mojnar när vi vänder upp efter Jönköping. Jo tjenare att den gjorde.

Andreas bombar ner mot Jönköping!
Efter köttbullar och mos i Jönköping stack vi ut på cyklarna igen bland glada studenter som firade. Så fort stadsgränsen var passerad kom regnet som varade till Fagerhult. Lyckligtvis hade jag lånat en lampa från en kamrat som hade 4000 lumen. Måste säga att det var som att tända en sol i mörkret. Helt underbar nu då regnet gjorde allt svart. 

Resten av resan kan kategoriseras i fyra nyanser av motvind: Hård, Väldigt hård, Djävulskt hård och Medvetslöst hård. Men det var underbart gott att kl. 10.30 korsa mållinjen i Motala och sätta sig i parken i solskenet och summera loppet. Vi rullade i 11 timmar och 26 minuter vilket betyder att vi med vår totaltid på 14 timmar och 43 minuter fikade i 3 timmar och 17 minuter. Säga vad man vill men vi fick valuta för startavgiften.  

Nästa år kommer Team Blue Pedaling att åter göra entré i startområdet i Motala. Vi har dock börjat titta efter snabbare cyklar.

Aerodynamsk och snabb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar