söndag 2 februari 2014

Vi bygger en Triathloncykel del 2

Då var det dags att förbereda sig för Ironman i Kalmar. Simningen tränas av och till varvat med skidåkning, löpning och styrketräning. Cykeln får vila ett tag till då jag ännu inte fått igång rullarna som jag skall använda för att träna inomhus. En stor brist har varit triathloncykel och avsaknaden av en dylik. Men i vanlig Gustaviansk ordning har jag bestämt mig för att bygga en. Då jag aldrig tycks komma under 117 kg oavsett hur mycket jag tränar struntade jag i dyra kolfiberramar och hittade en i aluminium i Enköping. Styre i i kolfiber med alla handtag och växlar hittades i Göteborg.

Nej Stålracern får inte följa med till Kalmar även om den hade passat bra där. Men jag tror att 18 mil hade blivit väl tungt oväxlat.
Stålracern får en ny motståndare! Lite nyare lite lättare.
Istället börjar vi bygga på Principa ramen för att förbereda oss på de oundvikliga 18 milen.
Principa i aluminium. Nu börjar vi plocka ihop delarna till den.
Det blir Shimano Ultegra 6700 grupp med DURACE växelreglage. Nu saknas bara växelförare fram och bak, bromsar, däck, hjul, pedaler, sadelstolpe, kassett samt pengar att finansiera det hela. Glömde nämna flaskhållare.

Nåväl vi får se om vi hinner klart till våren. Men till dess kan man altid titta på detta lilla klipp om hur starten går till i cykelmomentet i triathlon. Tror jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar