söndag 11 maj 2014

Nya projekt! En cykel blir till! Eller fyra?

En kamrat till mig kom för några dagar sedan in till mig och ville ha hjälp att rikta ett bakhjul efter det att kedjan hoppat av. Efter en kort stund kunde vi båda konstatera att kedjan slagit av sex ekrar och att det var dags att köpa nya ekrar. Då cykeln hade ett 6 delat baknav kom jag med förslaget att vi bygger om hela rasket till tiodelat. Som jag gjorde med min Nishiki. Som blev så här!

Sagt och gjort en ny cykel skall förlösas men först en rejäl rengöring. Allt är avplockat så det var inga problem att köra avfettning på ramen. Men INTE på styrlagret. Kommer att plocka isär detta senare för att smörja och göra rent.

Miyata One Ten!  Made in Japan.
Tänk vilken tur att jag nyligen köpt in inte bara en växelgrupp utan två. Den ena skall användas för att komplettera min Triathloncykel medan den andra köptes in för att det var bra att ha. Nåväl en Shimano 105 grupp på denna cykel blir helt rätt. Särskilt när det är ett vevparti från Dura Ace.

En låda skoj!
Nu inväntar vi beställningen som är lagd på hjul och vajrar. Sedan dröjer det inte länge innan den röda är ute på vägarna igen.

En kamrat på jobbet kom in till mig i veckan och frågade om jag inte kunde ta hand om hans cyklar som inte användes. Självklart!

Fyra nya objekt!
Med en Brage från Hedemora på taket samt en Monark med kamrat på dragkroken gjorde att Crescenten från tidigt 40 tal fick ligga i skuffen. Nu väntar nya äventyr för dessa cyklar. Kanske blir det lastcykelbygge, kanske blir det retroracer eller Bike in Tweed. Men något blir det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar